Dorry Reuling

Over mij

Kunstgeschiedenis

 

De wereld van de beeldende kunst boeit me sinds m’n vroege jeugd. Katholiek opgevoed heb ik in de kerk meer oog voor bijbelse schilderingen op het plafond dan aandacht voor de pastoor op het altaar. Een por in m’n zij van een van mijn ouders brengt me weer terug in de werkelijkheid van dat moment. De belangstelling voor kunst wordt aangewakkerd door boeiende verhalen van de docente kunstgeschiedenis op de middelbare school. Een universitaire studie kunstgeschiedenis in Leiden volgt jaren later.

 

Wijnwereld

 

Er is een andere wereld die me ook aantrekt: die van de wijn. De vinologenopleiding brengt me naar gebieden die voor mij tot dan toe louter vakantieoorden zijn en die zich nu aan mij presenteren als streken waar ook wijn wordt gemaakt. Ik leer over bodemsoorten, klimaten, wijnhuizen en talloze druivensoorten. Ik ‘wijnreis’ naar Frankrijk, Italie, Spanje, Portugal, Argentinië, Chili en Zuid-Afrika. De wijnwereld verruimt mijn blik op de wereld, en niet in de laatste plaats mijn topografische kennis.

 

Kunst en wijn verweven

 

In mijn proeverijen breng ik de kunst- én de wijnwereld samen tot leven aan de hand van boeiende thema’s uit de kunstgeschiedenis én het proeven van interessante wijnen. Bijeenkomsten voor kunst- en wijnliefhebbers die hun zintuigen willen laten ‘spreken’!

 

Kijk op ‘kunst en wijn proeven’  voor de onderwerpen en laat je inspireren!

“Wine is bottled poetry.”

- Robert Louis Stevenson